Storm in het Slangenbosje, verslag van een omwonende

Op 18 januari 2018 hadden we alweer de 2e flinke winterstorm van het jaar. Code rood in heel het land. Een dag waarop ik eigenlijk naar Almere moest voor werk, maar gezien het code rood was, leek me dat geen goed idee. Ons huis grenst achter aan het Slangenbosje en vanaf binnen zag ik hoe de bomen heen en weer dansten. Best spannend.

Nieuwsgierig naar hoe het zou klinken, ben ik even buiten gaan staan bij de achterdeur. Het geluid was indrukwekkend. Ik weet nog dat ik dacht; het klinkt net als een groot vliegtuig wat te laag over vliegt… Opeens hoorde ik een scherpe ‘krak’ en keek ik gauw naar de kant waar het geluid vandaan kwam…net op tijd om een enorme boom om te zien gaan. Jeetje, dat was schrikken, wat een geweld!

Ik vroeg me af of hij bij één van mijn buren in de tuin of erger nog, op hun huis, terecht was gekomen. Ik ben meteen naar de buren rechts van ons gegaan; bij het eerste huis zag ik een zittend silhouet; daar was alles rustig. Bij het tweede huis zag ik een staand silhouet dat naar buiten keek richting het Slangenbos, maar ook daar was het rustig. Bij het derde huis even aangebeld en gevraagd of alles goed was. Gelukkig was er bij niemand schade maar de schrik zat er goed in.

Cielke Drijgers