De rust is terug

De Gemeente heeft afgelopen maanden veel aandacht en zorg besteed aan ’t Slangenbosje. Ondanks het feit dat deze noodzakelijke werkzaamheden niet altijd geluidloos konden geschieden, zijn wij als Werkgroep het Slangenbosje, omwonenden en wandelaars heel blij met het resultaat.

Naast het groot onderhoud en de plaatsing van een nieuwe brug is er een nieuw toegangshek aan de Insp. Schreuderlaan geplaatst. Bovendien heeft het lemen wandelpad een nieuwe deklaag hetgeen weer uitnodigt voor een wandeling. Honden en fietsers hebben geen toegang, dat spreekt voor zich!

Ook de Werkgroep draagt haar steentje bij met tweewekelijks onderhoud. Het helaas aanwezige bamboe is teruggebracht tot beheersbare proporties. Het overschot aan hulst, bramenstruiken en brandnetels langs de paden is gesnoeid.. wij doen ons best!

De afgelopen zomer stond was het bos prachtig groen en stond volop in bloei. Dankzij de vele regen  was er een  buffer met drinkwater  ontstaan voor de bomen en struiken. Ook de pas aangeplante boompjes (op de plekken waar de zwakke bomen zijn gerooid) kwamen niets tekort.

Daarnaast werd ook aandacht besteed aan de fauna. Een tijdje geleden zijn er drie volwassen egels in ’t Slangenbosje uitgezet. De egelopvang had veel zwakke egels ontvangen welke nadat ze waren aangesterkt werden teruggezet in de natuur. Zo ook in ’t Slangenbosje. We hopen dat het vaste bewoners worden.

Veel wandelplezier!